Privatnost podataka

Lični podaci su informacije koje se neposredno ili posredno odnose ili mogu da se odnose na vašu ličnost. Kao zakonski osnov koji uređuje zaštitu podataka i uslove za obradu vaših podataka primenjujemo Zakon o zaštiti podataka o ličnosti ("Sl. glasnik RS", br. 87/2018).

U nastavku ćete pronaći sve informacije o prirodi i obimu obrade vaših podataka od strane zanatsko trgovinske radnje Cano KG Guberevac (u nastavku “CanoKG” ili “mi”).

U CanoKG je zaštita sigurnosti i privatnosti podataka veoma važna.
Pažljivo ćemo čuvati sve podatke koje ste nam dali u našim bazama podataka na internim serverima i nećemo ih prosleđivati trećim licima bez vaše prethodne saglasnosti, osim:
* eksternim izvođačima koji obrađuju podatke samo u ime, za račun, pod vođstvom i nadzorom CanoKG (reklamne agencije, drugi eksterni saradnici sa kojima sarađujemo u cilju održavanja i poboljšanja usluge na našem sajtu)
* državnim organima vlasti na osnovi njihovog obrazloženog pisanog zahteva u svrhu provođenja određenog postupka.

Vaše lične podatke koje ste nam dostavili čuvaćemo trajno, do otkaza, vašeg zahteva za brisanjem, povlačenjem saglasnosti.

Kad god želite, možete zatražiti brisanje svojih podataka ili se odjaviti za primanje informacija putem e-pošte office@canokg.com, a ujedno nas možete obavestiti i o promeni podataka. Isto to možete uraditi putem pošte na adresu našeg preduzeća: CanoKG, Knez Mihailova 55, 34000 Kragujevac, Srbija. Mi ćemo poštovati vašu odluku i ispuniti vaš zahtev bez nepotrebnog odlaganja.

Prikupljanje i obrada podataka
CanoKG obrađuje vaše podatke prilikom posete ovoj internet stranici. Tom prilikom se razmenjuju različiti podaci između vašeg uređaja i našeg servera, pri čemu može da se radi o podacima o ličnosti. Podaci prikupljeni na taj način se, između ostalog, koriste za optimizaciju naše internet stranice, u svrhu prikazivanja reklama u pretraživaču vašeg uređaja i u svrhu kupovine na daljinu.

Za tačnost i istinitost podataka koje dajete CanoKG sami ste odgovorni. Preduzeće CanoKG nije odgovorno ako mu date netačne, lažne ili tuđe podatke. Unosom podataka (ime, prezime, e-mail adresa, broj telefona i ostali podaci) izričito se slažete da možemo prikupiti i obraditi te lične podatke. CanoKG koristi Vaše lične podatke samo za unapred određene svrhe sa čijim prikupljanjem i obradom ste se složili.

Maloletnike molimo da ne ostavljaju svoje podatke i da se ukoliko je dostupna registracija na sajtu, ne registruju na našem sajtu. Registracijom na našem sajtu garantujete da ste stariji od 15 godina, odnosno da ukoliko ste maloletni, roditelji/staratelji daju pristanak za vašu registraciju ili to čine umesto vas. CanoKG nije odgovoran u slučaju netačnih i lažnih podataka, niti vaše namere da se prikrije maloletništvo.

Poseta našoj Internet stranici
Svrha obrade podataka/ pravni osnov:

Prilikom posete našoj internet stranici, pretraživač koji koristite na vašem uređaju će automatski i bez vaše aktivnosti poslati na server naše internet stranice:

IP adresu uređaja sa kog je poslat upit i koji ima pristup internetu,
datum i vreme pristupa,
ime i URL preuzete datoteke,
internet stranicu/aplikaciju sa koje se pristupa (referrer URL),
pretraživač koji koristite i, ako je potrebno, operativni sistem računara koji podržava internet, kao i ime vašeg provajdera.
Pravni osnov za obradu IP adrese je član 12, stav 1 tačka 6) Zakona o zaštiti podataka o ličnosti (legitiman interes). Naš legitimni interes proizilazi iz gore navede svrhe obrade podataka.

Registracija na sajtu
Za potrebe online kupovine na online shop-u CanoKG, neophodno je da se registrujete. Podatke koje ostavljate tom prilikom, dajete dobrovoljno. Ti podaci se koriste za obradu porudžbine, kontaktiranje od strane naše službe za prodaju u cilju bolje usluge i slanje paketa na adresu koju navodite. Ove podatke ne delimo sa trećim licima osim sa kurirskom službom, kojoj dostavljamo neophodne podatke za slanje i uručenje paketa koji ste prethodno poručili na našem sajtu.

Kontakt obrazac / e-mail / telefonski poziv
Sa ličnim podacima, koje nam dostavljate putem kontakt obrasca, putem telefona ili putem e-maila, postupamo naravno poverljivo. Vaše podatke obrađujemo isključivo u skladu sa utvrđenom svrhom, a kako bismo odgovorili na vaš upit. Pravni osnov za obradu podataka je član 12, stav 1 tačka 6) Zakona o zaštiti podataka o ličnosti (legitimni interes). Naš i istovremeno vaš (legitimni) interes za ovakvu obradu podataka proizilazi iz potrebe da odgovorimo na vaša pitanja, ukoliko je neophodno da rešimo postojeće probleme i kako bi time obezbedili vaše zadovoljstvo kao našeg kupca ili kao korisnika naše internet stranice

Obrada podataka u reklamne svrhe
Uz vašu saglasnost možemo beležiti vaše ponašanje kao korisnika naše internet stranice i newsletter-a. Praćenje ponašanja korisnika pre svega podrazumeva podatke o odeljcima na kojima ste se zadržavali i koje linkove ste koristili. Na taj način kreiramo personalizovane korisničke profile sa vašim ličnim podacima i/ili sa podatkom o vašoj e-mail adresi kako bismo eventualno naše obraćanje u obliku newsletter-a, on-site reklame i time poboljšali našu ponudu.

Pravni osnov za gore pomenutu obradu podataka je član 12, stav 1, tačka 6) Zakona o zaštiti podatka o ličnosti (legitiman interes) ili član 12, stav 1, tačka 1) Zakona o zaštiti podataka o ličnosti (pristanak). Obrada podataka kupaca u naše reklamne svrhe ili za reklamne potrebe trećih lica smatra se opravdanim interesom.

Pravo na prigovor: U svakom trenutku i potpuno besplatno možete da uložite prigovor na obradu podataka u gore pomenute svrhe i to putem svakog kanala komunikacije. Nakon što uložite prigovor nećemo više obrađivati vaše podatke pri čemu prigovor ne utiče na obradu koja je vršena na osnovu pristanka pre prigovora. U tu svrhu je dovoljno da pošaljete e-mail ili pismo putem pošte na kontakt adresu navedene na našem sajtu i gore u tekstu.

Primaoci/ kategorije primaoca:

Generalno ove podatke ne prosleđujemo trećim licima.

Rok čuvanja/ kriterijumi za određivanje roka čuvanja podataka:

Ukoliko opozovete svoj pristanak za individualno oglašavanje ili se ne slažete sa određenim promotivnim aktivnostima, vaše podatke ćemo obrisati iz odgovarajuće mailing liste.

Napominjemo da se u izuzetnim slučajevima, čak i nakon prijema vašeg opoziva, može dogoditi poneka pošiljka reklamnog materijala. To je tehnički uslovljeno vremenom koje je potrebno za pripremu reklamnog materijala i ne znači da ne poštujemo vaš prigovor. Hvala vam na razumevanju.

Newsletter
Imate mogućnost da se na našoj internet stranici prijavite za naš newsletter. Ako ste pristali da primate naš newsletter, koristimo vašu e-mail adresu i eventualno vaše ime za slanje informacija o proizvodima, promocijama, nagradnim igrama/ konkursima, novostima i prodajnim ponudama. Ove podatke čuvamo i obrađujemo u svrhu slanja newslettera.

Sadržaj newslettera uključuje akcije (ponude, promocije, nagradne igre, itd.) kao i proizvode i usluge koje pruža CanoKG.

Uz vašu saglasnost, beležimo vaše ponašanje kao korisnika naše internet stranice www.canokg.com i newslettera. Ocena ponašanja korisnika podrazumeva pre svega podatke o odeljcima na kojima se zadržavate i na linkove, koje tamo koristite. Na taj način kreiramo personalizovane korisničke profile sa vašim ličnim podacima i/ili sa podatkom o vašoj e-mail adresi kako bismo omogućili kreiranje reklamne ponude od strane CanoKG u obliku newslettera, on-site reklame i štampanog materijala, prilagođene vašem ličnom interesovanju i time poboljšamo našu ponudu.

Pravni osnov za obradu podataka prilikom slanja newslettera je vaša saglasnost u skladu sa članom 12, stav 1, tačka 1) Zakona o zaštiti podataka o ličnosti.

Vašu saglasnost za prijem newslettera ili kreiranje personalizovanih korisničkih profila možete da opozovete u svakom trenutku. Opoziv pristanka ne utiče na dopuštenost obrade koja je vršena na osnovu pristanka pre opoziva. To možete učiniti tako što ćete nam pisati na mail office@canokg.com ili se odjaviti putem opcije koja se nalazi na kraju svakog newsletter-a.

Primaoci /kategorije primaoca:

Ako smo za slanje newslettera angažovali eksterne partnere, oni su obavezani ugovorom u skladu sa članom 45 Zakona o zaštiti podataka o ličnosti. Svako dalje obelodanjivanje podatka trećim licima je isključeno.

Kontakt
Ako imate bilo kakvih dodatnih pitanja ili nedoumica u vezi sa korišćenjem vaših podataka kao i u vezi sa našom internet stranicom, slobodno nas kontaktirajte, a mi ćemo se potruditi da vam pomognemo. Možete nas kontaktirati putem maila na adresu office@canokg.com, telefonom na broj 034/336-920 ili slanjem pošte na adresu Kneza Mihaila 55, Kragujevac, Srbija.