02 Mart

Zašto je važan servis birotehničke opreme?

Održavanje predstavlja identifikovanje i ublažavanje degradacije funkcionisanja tehničkog sistema, ali, i kao vrać̈anje projektovanih funkcija sistema, njegovih komponenata i strukture u otkazu, u prvobitno stanje.

Kada govorimo o štampačima i ostaloj birotehničkoj opremi, veoma je važno da oni rade što je moguće bolje. To je isto kao kada imate auto koji kada servisirate znate u kakvom je stanju i da sve radi kako treba, i da ako iskrsnu neki problemi sa njima možete da izadjete na kraj. Isto ovo može da važi i za štampače, koji takodje zahtevaju malo pažnje i održavanja kako bi funkcionisali ispravno i što duže Vas služili. Evo nekoliko razloga zašto je važno održavanje i servisiranje štampača, multifunkcijskih uredjaja, kopir mašina, faksova.

Fiksna cena održavanja
Servisiranje štampača je toliko važno da mnogi proizvodjači uporno savetuju da kupci svoje kupljene uredjaje proveravaju i servisiraju nakon nekog vremena korišćenja. Servis CanoKG pruža uslugu servisiranje štampača sa fiksnom cenom. Mi ne naplaćujemo servisiranje po radnom satu tako da uvek znate da bez obzira na to koliko popravka traje, Vi plaćate samo jednu fiksnu cenu i naravno ovo podrazumeva da bilo koji problem za koji možda i niste znali, ili bilo koji rezervni deo koji može da prouzrokuje buduçi kvar, će biti uočen i popravljen na vreme.

Manje trošenje tonera
Da li ste nekada štampali i odjednom ste primetili linije na odštampanom papiru? Ovaj problem može da nastane usled istrošenosti tonera. Da ste održavali i servisirali Vaš printer redovno ovakvi problemi mogu da budu izbegnuti a Vi biste uživali u vrhunskom kvalitetu štampe još dugo vremena.

Duži životni vek štampača
Naravno uvreženo je mišljenje da ako Vaš štampač radi i dalje kao nov, onda će da traje jako dugo. Takodje postoji mišljenje da ćete uštedeti dosta novca ako štampač radi duže

Ekonomičnost
Ako Vaš printer traje duže to znači da ćete kasnije kupiti nov štampač. Bilo nov ili stariji model štampača, on uvek ima istu funkciju, a to je da Vam odštampa potrebni dokument. Ako je emisija tonera niska onda će mašina raditi lepše i neće imati potrebu da troši mnogo tonera. Očigledno je da održavanje štampača znači uštedu novca. To takodje znači da nećete imati dugo potrebu za novim uredjajem a samim tim ćete biti oslobodjeni instalacije novog softvera i potrebnih programa za Vaš računar. Bez obzira na to kakav je Vaš pogled, održavanje štampača, skenera i kopir mašina je veoma vredno.