02 Mart

Koji toneri mogu da se pune i šta treba znati kada Vam se isprazni kertridž?

Došli ste u situaciju da ste pokušali da odštampate neki dokument, sliku , fotografiju, tabelu ili bilo šta, uradili ste sve kako treba, ali vam je iz printera izašao beli list papira. Ni na ekranu vašeg računara, ni na štampaču se nije pojavilo nikakvo upozorenje, niti je zasvetlela bilo kakva lampica na printeru. Uzrok je, ako koristite ink jet printer najverovatnije ispražnjen kertridž ili toner kaseta ako koristite laserski štampač. Pitate se šta sada?

VAŽNO!!!

Ukoliko je proizvođač štampača HEWLETT PACKARD ili CANON, nemojte pokušavati ni štampu ni čišćenje glave ako su kertridži prazni, odnosno bez mastila. Razlog za to je što je tehnologija takva da se dizne hlade mastilom i da će, ukoliko pokušate štampu bez mastila, doći do pregorevanja dizni, što bi dovelo do neupotrebljivog kertridža ili kod određenih modela do pregorevaranja glave štampača. Ovo ne važi za EPSON i BROTHER štampače.

U slučaju Ink Jet štampača bilo da je proizvođač CANON, EPSON, HP, LEXMARK ili BROTHER, najverovatnije je da su ink kertridži prazni, ali postoji mogućnost i da je glava štampača (printhead) zapušena, pogotovu, ako duže vreme šatmpač nije bio u upotrebi. U svakom slučaju prvo, što treba uraditi je čišćenje glave. To je operacija za koju je predviđeno da je korisnik printera uradi sam, ali samo ukoliko ste sigurni da u kertridžima ima mastila.

U slučaju laserskih štampača i situacije da izbacuje beo papir, izvucite toner kasetu, promućkajte je i vratite na svoje mesto. Posle toga, u većini slučajeva, moći ćete da odštampate još nekoliko stranica pre nego što donesete toner na reciklažu.

Punjenje tonera za laserske štampače
Zašto kupovati nove tonere i plaćati nekoliko puta više nego što morate kada se može napuniti isti toner za laserski štampač više puta za samo delić troškova u odnosu na kupovinu novog!

Ne morate dozvoliti da se proizvođači laserskih štampača obogate preko vas, kada već možete za kratko vreme i sa manje novca štampati čak i više nego sa novim tonerom. Svi toneri laserskih štampača se mogu napuniti, samo je potrebno znanje i alat, ozbiljan pristup i veoma kratko vreme.

Punjenje tonera za laserske štampače obično daje dobre rezultate, mada u nekim slučajevima može doći i do neželjenih efekata, posebno ako se posao punjenja tonera ne uradi do kraja. Kada govorimo o neželjenim efektima, obično su to pojava senki ili mrlja na mestima gde nije predviđena štampa. Profesionalno punjenje laserskih tonera ne znači samo dopunu toner praha, već i određene radnje koje se na toneru vrše radi zadržavanja kvaliteta otiska.

Najpovoljnije i najbrže punjenje tonera za laserske štampače i kopir mašine
Cano KG pruža isključivo kompletnu i profesionalnu uslugu punjnja tonera za laserske štampače, tako da ako vidimo da toner nije dobro puniti zbog istrošenosti određenih komponenti, predložićemo i rešenje, u vidu remonta ili zamene starog tonera novim.

Uslugu punjenja tonera za laserske štampače nudimo za sledeće brendove

  • HP i Canon laserske štampače
  • Canon PC kopir mašine
  • IBM / Lekmark laserske štampače
  • Punjenje tonera za Xerox i Sharp laserske štampače
  • Samsung i Lexmark laserske štampače
  • Brother laserske štampače
  • Epson laserske štampače

Pozovite nas, donesite nam ili pošaljite brzom poštom svoj toner a mi ćemo ga u najkraćem roku servisirati i poslati nazad