Korišćenje kolačića (cookies)

Kolačići su informacije sačuvane na vašem hard disku koje služe boljem funkcionisanju internet sajta canokg.com. Startna podešavanja Vašeg sistema su takva da Vaš računar prihvata kolačiće i deliće podatke samo sa sajtom koji ih je postavio, tako da im ni jedan drugi sajt ne može pristupiti. CanoKG.com može koristiti kolačiće za tehničke potrebe kako bi Vam prilagodio sadržaj. Ukoliko ne želite da imate kolačiće na svom uređaju, možete ih isključiti u svom Internet pretraživaču ili u podešavanjima uređaja. To, međutim, može imati uticaja na funkcionisanje sajta CanoKG.com.

Neophodni kolačići pomažu da internet prezentacija CanoKg.com bude upotrebljiva, omogućavajući osnovne funkcije, kao što su navigacija na stranici i pristup bezbednim oblastima internet prezentacije. Internet prezentacija ne može da funkcioniše pravilno bez ovih kolačića.

Statistički kolačići pomažu vlasnicima internet prezentacije da razumeju interakciju posetilaca sa sajtom anonimnim sakupljanjem informacija i izveštavanjem. CanoKG koristi Google Tag Manager kolačiće koji mogu da:

  • _ga - Registruje jedinstveni ID koji se koristi za generisanje statističkih podataka o tome kako posetilac koristi internet lokaciju.
  • _gat - Koristi ga Google Analitics radi umanjenja stope zahteva.
  • _gid - Registruje jedinstveni ID koji se koristi za generisanje statističkih podataka o tome kako posetilac koristi internet lokaciju.
  • _hjAbsoluteSessionInProgress - This cookie is used to count how many times a website has been visited by different visitors - this is done by assigning the visitor an ID, so the visitor does not get registered twice.
  • _hjid - Definiše jedinstveni ID sesije. To omogućava internet lokaciji da dobije podatke o ponašanju posetilaca u statističke svrhe.
  • collect - Used to send data to Google Analytics about the visitor's device and behavior. Tracks the visitor across devices and marketing channels.